logo zevij

EZ-base

 

EZ-base (spreek uit easy-base) is een webbased platform waarbij vraag en aanbod in de ijzerwarenbranche samenkomen. In deze productendatabank houden de gezamenlijke technische groothandels, samen met in principe alle leveranciers, de voor de branche relevante artikelen bij. Zij biedt een innovatieve informatiebron voor vele toepassingen, zoals het samenstellen van catalogi, brochures, offertes maar ook voor het opzetten van webshops, prijslijsten en koppelingen met inkoopbestelsystemen. Werken met EZ-base biedt zowel producenten en agenturen als groothandelsorganisaties vele voordelen.

 

Voordelen producenten en agenturen

Producenten en agenturen besparen veel tijd en geld omdat zij op één plek hun producten, productomschrijvingen en prijzen eenvoudig en veilig in de database kunnen invoeren en onderhouden. Hun klanten beschikken zo altijd over actuele artikelgegevens. Voordelen groothandels Groothandels hebben veel voordeel omdat zij op een eenvoudige manier de producten van hun leveranciers kunnen publiceren aan hun uiteindelijke klanten. Doordat de handel met EZ-base altijd beschikt over de meest actuele gegevens zal met name het elektronische orderverkeer flink toenemen waardoor tijdrovende administratieve handelingen snel zullen afnemen.

 

Branchebreed

EZ-base is begonnen als een initiatief van Zevij maar inmiddels ten behoeve van de branche verzelfstandigd in de EZ-base BV, waarvan meerdere, internationale inkoopverenigingen aandeelhouder zijn. Inmiddels is zij ook aan het uitbreiden op de Belgische markt. Door het grote draagvlak binnen de IJzerwarenbranche kunnen zowel leveranciers als klanten hun administratieve processen verminderen op het gebied van o.a. het elektronisch bestellen. Een volgende gerealiseerde stap hierin is de koppeling van EZ-base met DocTrails. Hierin worden digitale orders van de groothandels eerst gecontroleerd in de database van EZ-base voordat ze naar de leverancier worden doorgestuurd. Met deze koppeling ontvangen groothandels makkelijker hun orders digitaal en van betere kwaliteit.

 

Wilt u meer informatie over EZ-base?

Kijk dan op www.ez-base.nl of neem direct contact op EZ-base via telefoonnummer +31 (0)172 231 110.