logo zevij

activiteiten

 

Inkoop voor bouw en industrie

Gespecialiseerde inkopers van Zevij-Necomij voeren dagelijks onderhandelingen met leveranciers over producten, het verbeteren van inkoop- en leveringscondities en gezamenlijk te voeren acties. Die inkopers worden in hun werkzaamheden bijgestaan door assortimentcommissies waarin product- en marktdeskundigen van de aangesloten leden zijn vertegenwoordigd. Samen met Zevij-Necomij stemmen zij het beleid af met betrekking tot inkoopvoorwaarden, productkeuze en leveranciersselectie. Op basis van groeipotentie, marktaandeel en omzetgrootte bij huidige contractanten wordt besloten of een leverancier mag toetreden. Er zijn in totaal meer dan 400 leveranciers geselecteerd door Zevij-Necomij. Kijk hier voor de lijst met aangesloten leveranciers.

 

Logistiek en distributie

Zevij-Necomij vormt de schakel tussen producent en groothandel en heeft daarin een duidelijke logistieke rol. Hoewel de meeste producten rechtstreeks van de leverancier naar de leden hun weg vinden, bereikt ook een aanzienlijk deel (+/- 15%) zijn bestemming via het centrale magazijn van Zevij-Necomij. Om de scherpste prijzen te kunnen realiseren, maakt Zevij-Necomij met leveranciers aparte afspraken over deze zogenoemde ‘samenkoop-orders’ welke direct in grote volumes bij het magazijn van Zevij-Necomij in Oosterhout worden afgeleverd. De aangeleverde goederen worden daarna via onze eigen transportservice uitgeleverd naar de diverse vestigingen van de contractanten. Het gemiddelde voordeel hiervan is 8 tot 12% extra korting.

 

Automatisering

Zevij-Necomij is dé administratieve schakel tussen leveranciers en contractanten. Doelgericht automatiseren leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen voor de aangesloten groothandels. Daarom neemt automatisering een belangrijke plaats in binnen Zevij-Necomij. Via een eigen ontwikkeld communicatieplatform, het EDI Portaal, kunnen orders, orderbevestigingen, facturen en pakbonnen totaal papierloos verwerkt worden door alle partijen. Meer informatie over het EDI Portaal leest u hier.

 

Samenwerking

Zevij-Necomij heeft een Europees samenwerkingsverband in Eurocraft. Eurocraft is een Europese inkoopgroep voor de B2B-markt. Deze samenwerking verbetert de concurrentiepositie van Zevij-Necomij in Europa. Ook heeft Zevij-Necomij goede importlijnen uit het Verre Oosten. Zie Partners voor meer informatie

 

Verkoopondersteuning

Om de verkoop bij leden te bevorderen biedt Zevij-Necomij ook commerciële ondersteuning. Zo worden er verkoopacties georganiseerd en worden elk kwartaal hierop gerichte folders ontwikkeld. Daarnaast zijn er catalogi gericht op de Industrie en Bouw ontwikkeld.